Alle categorieën
EN
Informatie-hotline:

0086 18858786298

Nieuws

Je bent hier : Home>Nieuws

Waarom is het nodig om een ​​luchtbevochtiger naast de CHM-sheetermachine toe te voegen?

TIJD: 2024-01-05 HITS: 12

De statische elektriciteit op papier heeft iets met papier te maken maken. Onder normale omstandigheden is het basispapier minder opgeladen als het de fabriek verlaat, en is de kans dat gecoat papier wordt opgeladen ook laag. Omdat printpapier (whiteboardpapier, karton, etc.) en gecoat papier opnieuw worden verwerkt op basis van het originele papier, wordt het originele papier, zelfs als het is opgeladen, tijdens de verwerking geëlimineerd. 


Over het algemeen heeft papier met een basisgewicht van minder dan 80 g/m2 meer statische elektriciteit. De statische elektriciteit op het papier is echter al aanwezig vóór het afdrukken op de machine, of de statische elektriciteit is niet duidelijk zichtbaar vóór het afdrukken. Het wordt vaak veroorzaakt door een plotselinge toename van statische elektriciteit na het afdrukken. Door de aanwezigheid van water in het offsetdrukproces komt het zelden voor dat er statische elektriciteit ontstaat na het afdrukken. Bij offsetdruk ontstaat statische elektriciteit vooral vóór het drukken.


De belangrijkste reden voor statische elektriciteit op papier is wrijvingselektriciteit. Het opladen van veel voorwerpen wordt veroorzaakt door wrijving. De wrijving tussen het papier en de kalender tijdens het papier het maken, en de wrijving tussen het papier en de rubberen cilinder en de afdrukcilinder tijdens het afdrukken zijn allemaal belangrijke factoren bij het opwekken van statische elektriciteit. De atoomkernen van verschillende materialen hebben verschillende bindingskrachten op elektronen, of hebben verschillende affiniteits- en vervreemdingseigenschappen voor elektronen. Wanneer twee verschillende stoffen in nauw contact staan, heeft de elektronenfobe kant een zwakke bindingskracht op elektronen, en sommige elektronen zullen door het grensvlak gaan en zich hechten aan het oppervlak van de elektrofiele kant. Het resultaat van deze elektronenoverdracht is de vorming van een elektrische dubbellaag op het grensvlak. Als de twee stoffen op dit moment snel scheiden, wordt de elektronenfobe kant positief geladen vanwege het verlies van sommige elektronen, en wordt de elektrofiele kant negatief geladen vanwege de versterking van sommige elektronen. Dit is de essentie van tribo-elektriciteit.


Het papier, deken, inkt, drukplaat, enz. in de drukmaterialen hebben verschillende affiniteits- en vervreemdingseigenschappen voor elektronen. Tijdens het printproces zorgt de grote druk ervoor dat ze nauw met elkaar in contact komen, en door de hoge snelheid worden ze snel gescheiden. Ze zijn volledig in staat wrijving te genereren. Elektrische omstandigheden. Daarom is het begrijpelijk dat er tijdens het afdrukken tienduizenden volt statische elektriciteit ontstaat, vooral omdat sommige papiersoorten vóór het afdrukken statische elektriciteit vertonen. Tijdens het productieproces is in het papier statische elektriciteit opgewekt. Wanneer het wordt verpakt en naar de drukkerij wordt gestuurd voordat het kan ontsnappen, blijft er nog steeds een deel van de statische elektriciteit achter. Dit is ook de reden waarom het papier wordt opgeladen voordat het wordt afgedrukt. Bij gebruik van dit papier moeten verschillende methoden worden toegepast om statische elektriciteit te elimineren op basis van de feitelijke productieomstandigheden.


Statische elektriciteit ontstaat door wrijving tussen papier en andere stoffen of door wrijving tussen papier. Het verandert sterk afhankelijk van de geleidbaarheid van het papier zelf en de omringende lucht. Statische elektriciteit verschijnt op het droge vel aan het einde van het drooggedeelte van de papiermachine en bereikt doorgaans zijn maximum tijdens het superkalanderkalanderen. Tijdens het op- en terugspoelen, maar ook tijdens het drukproces, kunnen door wrijving statische ladingen op droog papier ontstaan.


Daarom kan het afdrukpapier zelf veel statische elektriciteit bevatten, of kan er tijdens het afdrukken statische elektriciteit worden opgewekt. Papier met statische elektriciteit heeft een grote impact op het printproces en de printkwaliteit. Vanwege de aantrekkingskracht van tegengestelde ladingen is het moeilijk om de papieren te scheiden. Bij het afdrukken op vlak papier worden meerdere vellen papier tegelijkertijd in de drukpers ingevoerd. Bij het afdrukken op webpapier is het moeilijk om het papier terug te spoelen. Omdat ladingen van hetzelfde geslacht elkaar afstoten, treedt er ook vaak afdrukafwijking op. , resulterend in onnauwkeurige overdrukken of ongelijkmatige papierlevering.


Statisch geladen papier kan ook gemakkelijk stof en papierresten uit de lucht opnemen, waardoor deze zich stevig aan het drukwerk hechten en het drukwerk direct vervuilen; wanneer de veldsterkte van de elektrostatische lading de doorslagveldsterkte van het omringende medium bereikt, zal er ook een elektrostatische vonkontlading optreden. en zelfs ongelukken zoals brand veroorzaken. Voor hetzelfde papier geldt: hoe droger het is, hoe groter de weerstand. Daarom zal het, zodra het droge papier eenmaal is ingewreven en elektriciteit opwekt, moeilijk zijn om te circuleren en te blijven.


Als er op dit moment meer vocht in de omgevingslucht aanwezig is, wordt de statische elektriciteit op het papier doorgegeven aan de lucht zonder dat dit storingen veroorzaakt. Daarom is de kans kleiner dat statische fouten optreden in regenachtige seizoenen dan in droge seizoenen.

In de papierindustrie kan bevochtiging worden gebruikt om het vochtgehalte van het papier en de kwaliteit van het papieroppervlak te controleren. Zodra papier is geproduceerd en in een buis is gerold, zal het aan het einde van de papierproductieapparatuur lange tijd in contact zijn met de omgeving. Het vocht op het blootgestelde papieroppervlak zal veranderen met de omringende vochtigheid, waardoor de daaropvolgende verwerking en verpakking worden beïnvloed. Er komen veel vragen:


1.Wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 50% zal het papier krimpen, krullen of onregelmatig van formaat worden, waardoor het onmogelijk wordt om te rollen, wat resulteert in een aanzienlijke stijging van de productiekosten.


2.Wanneer de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 45%, wordt statische elektriciteit opgewekt, wat resulteert in een afname van de productkwaliteit en een toename van het uitvalpercentage. Papieren producten kunnen heel gemakkelijk statische elektriciteit genereren nadat ze door machines zijn gewreven.


3.Meestal is het tijdens het papierproductieproces vaak nodig om de rand van het papier af te snijden en het papier te breken en weer samen te voegen nadat elke rol een bepaalde lengte heeft bereikt, wat een grote hoeveelheid papier in de productiewerkplaats zal veroorzaken. Papierresten en papierpoeder: nadat de luchtvochtigheid is afgenomen, is het stof gevoelig voor stofproblemen vanwege de afname van het vochtgehalte van het oppervlak.


Om dit soort situaties te voorkomen wordt meestal gebruik gemaakt van spuiten, en de luchtvochtigheid in de werkplaats wordt meestal op ongeveer 55% gehouden. Het mondstuk wordt gebruikt om het rolpapiervlak tijdens bedrijf gelijkmatig te bevochtigen. De functies zijn:


1. Handhaaf een bepaalde luchtvochtigheid om papier te maken uniformer maken; Door ervoor te zorgen dat vocht in het papier wordt vastgehouden, kan het product niet alleen flexibeler worden, maar ook de productie- en verpakkingsfasen stabieler worden.


2. Voorkom de hechting van papierpoeder veroorzaakt door statische elektriciteit; statische elektriciteit heeft zelf een ontladingslading, dus het zal niet alleen papierhechting en andere gevolgen veroorzaken, maar ook schade aan apparatuur veroorzaken, wat direct economische verliezen voor de papierfabriek veroorzaakt.


3. Voorkom dat het papier krult en vervormt en plooien veroorzaakt tijdens het papier maakproces;


4. Verhoog het vochtgehalte van het papier, zodat het papier en de omgeving een vochtigheidsbalans bereiken. Het papier zal niet gemakkelijk vervormen en zal niet broos worden en gemakkelijk breken.


5. Bevochtiging zal het stof van papierpoeder en papierresten effectief onder controle houden en de werkomgeving van de werkplaats garanderen.